+46733164064 me@sofiabroberger.se

I ett tidigare inlägg gav jag 10 tips på källor för att lära sig mer om sourcing. Det finns så många olika saker som kan ge en inspiration där ute. Men problemet med alla dessa event, podcast, nyhetsbrev och bloggar är ju att de ger en massa idéer på roliga saker man vill testa. Men hur i världen ska man ha tid med det?

Jag vill alltid lära mig nya saker och har en lång lista med saker jag vill testa men samtidigt måste jag också leverera. Det gäller att hitta den där balansen mellan att använda sig av metoder man vet fungerar och våga testa nytt. Risken finns ju att det nya sättet man testar inte ger resultat, men samtidigt måste man ge sig den tiden och man måste våga misslyckas.

En av de stora anledningarna till att jag startade eget var just möjligheten till att ägna tid åt lärande. Som anställd 100% ska man ägna 100% av sin tid (sanning med modifikation) till att leverera. Självklart finns det utrymme att testa nytt och så vidare men när det kommer till fortbildningen så är budgeten ofta begränsad, både när det gäller tid och pengar. Så för att jag ska kunna få åka iväg på SourceCon, Sourcing Summit och så vidare i den utsträckningen jag faktiskt vill behövde jag helt enkelt starta eget.

Men alla har ju inte möjligheten, eller viljan, att köra eget. Så hur gör ni för att hitta den där balansen?

Jag tror att det enkla svaret är att man måste avsätta tid. Helt enkelt blocka tid i kalendern för just lärande. Utvecklingen går så snabbt framåt att om man inte håller sig ajour kommer man att hamna bakom alla andra. Tid för lärande måste helt enkelt bli en prioritet. Jag menar inte att det ska vara prio ett, men jag tror att för de flesta så är det just lärandet som ryker först när man ska prioritera. Det måste det bli ändring på.

 

Vad vill jag lära mig?

 

Min lista av saker jag vill lära mig eller bli bättre på är väldigt lång. En av de sakerna som stått med på min “att lära mig lista” väldigt länge är att koda. Jag har alltid varit intresserad av kod, ända sedan jag skrev textbaserade spel i QBasic (if X then go to Y) och hemsidor i HTML med så många gifs som möjligt på en sida, har intresset funnit med mig. Men mina 20-år gamla kodkunskaper håller inte riktigt måttet med dagens mått mätt så äntligen har jag nu tagit tag i detta. Förra veckan deltog jag i en online kurs av Tjejer Kodar. Kursen gav grundläggande kunskaper i HTML, CSS och även Javascript.  Det gav mig samtidigt möjligheten att förstå mig på GitHub lite bättre vilket ju är användbart när man jobba med tech-rekrytering.

Men mitt lärande slutar inte där. I nästa vecka åker jag iväg på Sourcing Summit i Amsterdam. Den session jag ser allra mest fram emot är “Bookmarklets: the sourcer’s gateway drug for automating sourcing” med Glenn Gutmacher. Den sessionen kommer att innebära en del javascript så jag är mycket nöjd att jag fick gå kursen i förra veckan så att jag i alla fall har lite koll på syntaxen.

Efter 3 dagar på SoSu hoppas komma därifrån fylld med inspiration. Jag kommer självklart dela med mig av allt här i bloggen.

 

Hur ser din lista ut? Vad skulle du vilja lära dig?