+46733164064 me@sofiabroberger.se

Sen mitt senaste blogginlägg har jag fått en hel del frågor om hur jag lärt mig allt inom sourcing, och om jag har några tips på vad man kan göra för att öka sina kunskaper.
Sourcing är ett väldigt kreativt arbete, man kan alltid testa nya sätt att hitta kandidater på, nya sätta att ta kontakt, nya formuleringar i mail o.s.v. Men självklart kan man behöva en hel del tips och idéer från andra. Sättet jag jag främst lärt mig på är genom att söka på nätet, och på så sätt har jag hittat olika bloggar, nyhetsbrev, sajter etc. med mycket värdefull information. Jag tänkte passa på att dela med mig lite av de källor jag använder mig av för att bli en bättre sourcer och rekryterare. Här kommer 10 tips!

 

Bloggar, sajter och nyhetsbrev

 

1. Recruiting Brainfood

Känner du inte redan till Hung Lee är det god tid att du lär känna honom. Hela veckan läser han artiklar och bloggar och samanställer sedan det bästa han hittat under veckan i hans nyhetsbrev Recruting Brainfood som brukar skickas ut lagom till söndagsfrukosten. Om du bara tänker prenumera på ett nyhetsbrev, så bör det vara detta! Han är inne på nummer 99 nu, så är du inte redan prenumerant har du missat massor. Men ingen fara, alla tidigare nyhetsbrev finns att tillgå på hemsidan.

2. Social Talent

Social Talent, med Johnny Campbell i spetsen, erbjuder bl.a onlinekurser för att bli en bättre sourcer. Men, man måste inte betala för att få tillgång till deras blogg eller boolean-skapare SourceHub. Så, en massa bra material GRATIS.

3. SourceCon

SourceCon ordnar inte bara fantastiska konferenser utan driver även en blogg och nyhetsbrev. Bloggen gästas av duktiga rekryterare och sourcers världen över. Precis som med Social Talent kan man betala för kurser men det finns väldigt mycket material helt gratis.
Men, det bästa med SourceCon är ändå konferenserna som hålls flera gånger om året i USA och en gång om året i Europa. Nästa gång blir i Amsterdam i Maj. Rekommenderar starkt att ni åker dit 🙂
Sen har de även något som kallas “SourceCon Local Chapters” som är mindre lokala events som är gratis. Jag och Fredrik Raynal från Agile Search är i fullt fart med att organisera ett sådant event i Stockholm. Kolla in vår facebookgrupp!

Podcasts, webinars och shower

 

4. The Sourcing Challenge Show

En show av min gode vän Mark Lundgren. Mark intervjuar varje vecka en ny sourcer från någonstans i världen. Väldigt intressant att höra skillnader och likheter olika länder emellan. Finns som filmklipp men min favorit är att lyssna på dem på Spotify på väg till jobbet.

5. CandidateID Talent Talks

CandidateID har utvecklat ett rekryterinsgverktyg som jag helt ärligt inte känner till så väl. Men, de brukar hålla intressanta webinars. De gamla finns att hitta på deras hemsida, och man kan prenumera på deras nyhetsbrev för att få nys om de nya 🙂

6. Rekryteringspodden

En svensk podd av och med Anki Stawerfeldt och Josefin Malmer som berör allt inom rekrytering, allt från sourcing till personlighetstester och kandidatupplevelsen.

Konferenser, events och meetups

Jag rekommenderar verkligen att man tar sig tid att åka på konferenser och gå på meetups. Jag kan förstå om man inte har råd/tid att sticka iväg på intressanta events utomlands stup i kvarten men det finns fler intressanta meetups även på hemmaplan (Stockholm).

7. SourceCon

Som jag skrev här ovan är SourceCon en fantastisk chans att träffa andra sourcers från runt om i världen och lär sig av dem. Inte bara via de föreläsningar och seminarier som erbjuds, utan via att mingla runt med alla fantastiska människor.

8. SOSU

SOSU, precis som SourceCon, ger chansen att lära från de bästa i branschen. Jag kommer att vara volontär på eventet i Amsterdam i oktober. Efter det hoppas jag kunna återkomma med några inlägg om det likt de inlägg jag gjorde efter att jag besökt SourceCon i juni.

9. GetToWork HR Meetups

Dessa drivs av min frilansarkollega Karin Bogren. Karin tyckte, likt jag, att nivån på de meetups, frukostseminiarer etc. i Stockholm var på tok för låg. Och eftersom hon inte kunde hitta något passande drog hon igång ett eget nätverk. Vi ses nästa gång den 12:e september och temat är Agil Rekrytering. Så kom och mingla med alla duktiga människor!

10. Stockholm Employer Branding & HR

Dessa meetups drivs av Fredrik och SalahAgile Search. Det brukar vara en trevlig tillställning med mingel, god mat och intressanta talare.

 

Detta är som sagt några av de källor jag använder mig av för att få tips och inspiration kring nya verktyg, arbetssätt och vägar att hitta och ta kontakt med kandidater på. Jag har en lång lista med saker jag själv skulle vilja lära mig eller bli bättre på, men det tänkte jag ta upp i ett annat inlägg.

Och är det så att man heller vill gå en skräddarsydd workshop för att lära sig med om sourcing så kan man ta kontakt med mig 🙂 Jag erbjuder bl.a skräddarsydda workshops i sourcing.