+46733164064 me@sofiabroberger.se

Jag har redan nämnt Maisha Cannon och hennes föreläsning ”A day in the life of a master sourcer” i ett tidigare blogginlägg men jag tycker att hon förtjänar ett eget inlägg.

Inför sin föreläsning tog hon kontakt med 8 sourcers som hon beundrar och frågade dem vad deras hemligheter är. Detta låg sedan till grunden för hennes föreläsning. Maisha gav många bra tips på hur man kan lägga upp sin dag och hur man kan göra för att inte spilla tid. Av alla hennes tips kommer här de som tilltalade mig mest.

The daily download

Hon föreslog att man börjar dagen med ”the daily download”. Detta kan vi som pendlar passa på att göra på väg till jobbet. T.ex kolla mailen och ta bort det som är irrelevant så man bara har actions kvar när man väl kommer in till kontoret. Passa på att lyssna på en podcast, eller kanske titta på något webinar som man inte kunde se live. Helt enkelt ta tiden att samla på sig information och låta sig inspireras för att komma in rätt stämning inför dagen.

Time blocking

Time blocking är ett koncept jag redan kände till, och har försökt mig på, men inte riktigt annammat fullt ut. Det går ut på att man delar in sin dag i block där varje block består av relaterade uppgifter. Ett block skulle kunna vara ”sourcing”, ett annat ”återkoppling” och ett tredje ”svara på mail” eller ”ATS admin”.

Hittills har mitt problem varit att jag inte varit tillräckligt diciplinerad med mina block. Jag har blockat tid för en specifik uppgift men sedan ägnat tiden åt något annat. Men Maisha inspirerade mig till att ge detta ett nytt försök, och faktiskt hålla mig till den uppgiften jag har planerat. Så, jag får återkomma i höst och rapportera om jag lyckats eller ej.

Verktyg för att frigöra tid

Time blocking går ju ut på att optimera sin tid. Men det finns också bra verktyg som kan hjälpa till med detta. Maisha nämnde många verktyg som kan vara till hjälp i en rekryterares vardag men det som jag har bestämt mig för att testa är calend.ly. Calend.ly är ett verktyg för att hjälpa dig boka intervjuer. Kandidaterna får helt enkelt en länk till en sida där de kan se vilka tider som finns tillgängliga och helt enkelt välja själva vilken tid som passar dem bäst. Personligen tror jag att detta är något som kommer att spara mig en massa tid. Jag får återkomma längre fram igen för rapport.